Hulp nodig of een vraag stellen?

bel 077- 467 8150

De voordelen van Leefvrij zijn:


  • Uw belang staat altijd voorop;
  • Direct & Persoonlijk contact;
  • Altijd in de buurt en bereikbaar;
  • Verschillende expertises in huis.
afsluiten
vervolg
 

Meer informatie

U heeft het gevonden: het huis dat voldoet aan uw wensen en waarin u zich prettig voelt. Binnenkort woont u er. Een heerlijk vooruitzicht. Nu moet u nog de laatste zaken regelen, met als allerbelangrijkste de financiering. Net als bij uw eigen huis weet u precies wat u wilt. Een hypotheek die bij U past. Met volop ruimte om uw eigen keuzes te maken en voldoende financiële speelruimte om lekker te kunnen leven zonder zorgen over de toekomst. 

 

Om erachter te komen welke elementen het belangrijkst zijn voor uw keuze, kunt u het best eens praten met een van onze hypotheekadviseurs. Daarbij gaat het niet alleen om uw brutosalaris, maar vooral ook om wat u belangrijk vindt in het leven. Dat helpt u pas echt bij uw zoektocht naar een hypotheek die past bij uw situatie. 

 

 

Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze hypotheek adviseurs, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons op telefoonnummer 077-4678150.

 

Aflossingsvrije hypotheek, aantrekkelijk voor hypotheken geregeld voor 2013

U kunt ervoor kiezen om een deel van de hypotheek pas af te lossen op het moment dat u uw huis verkoopt. U sluit dan een aflossingsvrije hypotheek. Met deze hypotheek betaalt u alleen rente. Deze rente is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bij een volledige aflossingsvrije hypotheek verplicht de geldverstrekker u meestal tot het sluiten van een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit op het moment dat u komt te overlijden voor het aflopen van de hypotheek. De minimale hoogte van dit bedrag wordt vastgesteld door de geldverstrekker. Een gehele aflossingsvrije hypotheek is interessant wanneer u slechts een klein gedeelte van de waarde van uw huis in hypotheek geeft om bijvoorbeeld extra geld voor een aan- of verbouwing vrij te maken. Omdat u dit geld weer in het huis steekt stijgt de waarde van het onderpand. Een andere bekende vorm is wanneer mensen op latere leeftijd gaan verhuizen naar een kleinere woning en een behoorlijk gedeelte eigen geld inbrengen. 

 

Levenshypotheek aantrekkelijk voor hypotheken geregeld voor 2013

Ook de levenhypotheek is een fiscaal aantrekkelijke combinatie, mits geregeld voor 2013. Bij deze hypotheek lost u tijdens de looptijd niets af, maar spaart u via een winstdelende levensverzekering het bedrag van de aflossing bij elkaar. Met de uitkering van de verzekering wordt op de afgesproken einddatum of eerder bij overlijden de hypotheek en een keer, geheel of gedeeltelijk afgelost. Bij een levenhypotheek kan het verzekerde bedrag lager zijn dan de hypotheeksom. Een levenhypotheek is interessant voor een doelgroep die beleggen te riskant vindt en sparen te terughoudend. 

 

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek bestaat uit twee delen: de hypotheek (de geldlening) en de beleggingsverzekering. De premie die u betaalt voor de beleggingsverzekering zorgt voor de afdekking van het risico van vroegtijdig overlijden en voor de opbouw van het kapitaal om de hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen. Dit kapitaal wordt belegd in beleggingsfondsen. Afhankelijk van de verzekeraar kunt u zelf switchen tussen toegestane beleggingsfondsen. De beleggingshypotheek wordt het meeste gekozen door de grote groep mensen die een huis kopen vanaf minimaal € 75.000,- tot /- € 500.000,-. Door de geïndexeerde vrijstelling kunt u niet veel meer in een beleggingshypotheek kwijt, omdat de meeropbrengst progressief belast is. Bij een hoge hypotheeksom hoort een hoog inkomen, dus belastingheffing in het hoogste tarief. Afsluiten na 2013 geeft geen fiscale voordelen, ook de rente over dit deel is niet aftrekbaar.

 

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek combineert een hypotheek met een spaarverzekering. U lost tussentijds niet af waardoor u optimaal van de renteaftrek profiteert. Naast de rente voor de hypotheek betaalt u de premie voor de spaarverzekering. Met deze spaarverzekering spaart u voor het aflossen van de hypotheek op de einddatum. Daarbij heeft u de zekerheid dat de hypotheek op de einddatum precies wordt afgelost. In geval van eerder overlijden wordt de hypotheek dan ook geheel afgelost. Veel starters kiezen van oudsher voor een spaarhypotheek. Echter met de huidige hypotheekrente krijgt men een lage vergoeding op de inleg. Daarnaast is het niet meer interessant deze vorm na 2013 af te sluiten, omdat de rente hiervan fiscaal niet meer aftrekbaar is.

 

Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek is een vrij nieuwe hypotheekvariant. Welke vanaf 2013 niet meer interssant te noemen is om af te sluiten, omdat de rente van dit leningsdeel fiscaal niet aftrerkbaar is Deze bestaat uit drie delen: de hypotheek (de geldlening), de beleggingsverzekering en een spaarhypotheekrekening. De hybride hypotheek is eigenlijk een beleggingshypotheek waarbij u kunt sparen of een spaarhypotheek waarbij u kunt beleggen. Het unieke van de hybride hypotheek is dat u gedurende de looptijd kunt switchen tussen beleggen en sparen. Is de rente hoog en doet de beurs weinig dan kiest voor sparen. Is de rente laag en schieten de beurskoersen door het plafond? U switcht en kiest voor beleggen. De hybride hypotheek is interessant wanneer u beleggen interessant vindt. Maar ook realistisch genoeg bent om te zien dat het ook wel eens minder kan gaan met de beurskoersen. Een switch naar sparen biedt u dan meer zekerheid. Hiervoor moet u wel goed op de hoogte zijn en blijven van actuele economische ontwikkelingen. Sparen kan tevens zorgen voor lagere rendementen wanneer beurskoersen wel omhoog schieten. 

Deze verzekering afsluiten? 

Leef Vrij heeft een site ontwikkeld. Hier kan je direct een online afspraak maken. Interesse? 

 

Over Leef Vrij

Leef Vrij is een jong en dynamisch bedrijf, dat zich onderscheidt van de gebruikelijke advisering, daar we werken in 3 fases, namelijk:

 

  1.  Infogesprek
  2.  Maken advies
  3.  Vervolgens het uitbrengen van het advies rapport

 

En wel door ons advies exact op uw wensen en financiële situatie te laten aansluiten, zodat u voor nu, en in de toekomst een maatwerk advies krijgt aangeboden.

Voordelen

De belangrijkste redenen waarom klanten kiezen voor Leef Vrij:

• Uw belang staat altijd voorop;

• Direct & Persoonlijk contact;

• Altijd in de buurt en bereikbaar;

• Verschillende expertises in huis.

Heeft u hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Bel ons, wij
zitten voor u klaar!

077- 467 8150

ma / vr 09:00 tot 17:00

contact
 

Achim

" Bedankt voor het goed oplossen van mijn probleem, Mijn auto is weer als nieuw, je ziet er helemaal niets meer van. "

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste financiële nieuws?

Schrijf u in op de nieuwsbrief

inschrijven nieuwsbrief