Hulp nodig of een vraag stellen?

bel 077- 467 8150

De voordelen van Leefvrij zijn:


  • Uw belang staat altijd voorop;
  • Direct & Persoonlijk contact;
  • Altijd in de buurt en bereikbaar;
  • Verschillende expertises in huis.
afsluiten
vervolg
 

Meer informatie

Als ondernemer houdt u zaken graag in eigen hand. Dat geldt voor uw onderneming, maar ook voor uw persoonlijke financiën. Voor uw pensioen is het belangrijk dat u zelf uw maatregelen treft. U heeft verschillende mogelijkheden om voorzieningen voor uw pensioen te treffen. Met de oudedagsreserve (voorheen FOR) kunt u -op papier- een bepaald bedrag opzijzetten voor uw oudedagsvoorziening. De laatste jaren wordt hier wel sceptisch naar gekeken, omdat in crisistijden gebleken is, dat deze reserves alleen op papier aanwezig waren.

 

Over dat bedrag krijgt u uitstel van betalen van belasting. Maar met alleen het reserveren van het bedrag bouwt u geen pensioen op. Daarom is het voor u als ondernemer verstandig om ook de fiscale mogelijkheden van een lijfrenteverzekering te benutten. 

 

U kunt koopsomstorting(en) of premies tot een bepaald maximum van uw belastbaar inkomen aftrekken en bouwt tegelijkertijd aan een uitstekende aanvullende oudedagsvoorziening. 

 

Voor u als ondernemer kan een lijfrenteverzekering dus in meer opzichten aantrekkelijk zijn.     Voor zogenaamde 2e pijler pensioenen zullen we de hulp van specialisten op dit gebied inschakelen.

 

Neem contact met ons op om uw fiscale ruimte voor aftrek te berekenen en de mogelijkheden te bespreken. 

 

Advies:

Als u opziet tegen de kosten van een arbeidsongeschiktheidverzekering, bedenk dan dat de premie niet alleen aftrekbaar is, maar dat er ook verschillende opties zijn om de premie te verlagen. Een iets langere wachttijd of een lager verzekerd bedrag, kan al veel schelen. 

 

Tip!

Zorg dat uw toekomstvoorziening niet te afhankelijk wordt van de verkoop van uw zaak. Breng uw 'pensioenvermogen' tijdig in veiligheid.

Voordelen

De belangrijkste redenen waarom klanten kiezen voor Leef Vrij:

• Uw belang staat altijd voorop;

• Direct & Persoonlijk contact;

• Altijd in de buurt en bereikbaar;

• Verschillende expertises in huis.

Over Leef Vrij

Leef Vrij is een jong en dynamisch bedrijf, dat zich onderscheidt van de gebruikelijke advisering, daar we werken in 3 fases, namelijk:

  1. Infogesprek
  2. Maken advies
  3. Vervolgens het uitbrengen van het advies rapport

 

En wel door ons advies exact op uw wensen en financiële situatie te laten aansluiten, zodat u voor nu, en in de toekomst een maatwerk advies krijgt aangeboden.

Heeft u hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Bel ons, wij
zitten voor u klaar!

077- 467 8150

ma / vr 09:00 tot 17:00

contact
 

Jean paul

" Pim, bedankt voor de snelle reactie. De belofte meer dan waard gemaakt. "

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste financiële nieuws?

Schrijf u in op de nieuwsbrief

inschrijven nieuwsbrief